Týden mozku

V rámci týdne mozku získejte společenské hry levněji!

Hraní klasických společenských her a luštění hlavolamů patří k nejúčinnějším způsobům tréninku mozku. Je důležité pro děti, dospělé i seniory a navíc je mimořádně zábavné! Vzpomínky na hraní her s rodiči i kamarády si pamatujeme celý život. Přečtěte si některé naše články a využijte týdenní slevy pro získání poutavé společenské hry.

Týden mozku je příležitostí, jak získat společenské hry levněji!
Použijte v závěru objednávky slevový kód MOZEK a získejte společenské hry s 18% slevou.

Nabídka platí pro všechny deskové hry a hlavolamy skladem. Tj pro 4000 různých her a hlavolamů vč. šachové literatury.

Nabídka platrí na e-shopu: www.spolecenske-hry.cz a pokud sdělíte prodavači tento kód, rovněž v naší prodejně v Praze na Smíchově. Zde vám také naši specialisté poradí s výběrem hry.

Nabídka platí od 11.3 do 17.3 2019 23:59.

Pro děti a studenty. Společné hraní deskových her patří k nejhodnotnějšímu času, jaký děti zažijí (okamžiky hraní her si lidé pamatují často celý život). Hry rozvíjejí sociální dovednosti a podporují psychický růst v každém věku (od předškoláků přes školáky a studenty až po dospělé a seniory). Například podle výzkumu provedeným profesorkou psychologie Stanford University Dr. Carol Dweck je důležité vědět, že pro mozek je hraní deskových her totéž, co pravidelné cvičení pro svaly. Při pravidelném hraní (2 krát týdně), vzrostl u studentů již po 50ti hodinách výkon mozku až o třetinu. Přitom výrazný efekt má nejen hraní samo, ale též vědomí či očekávání, že hraním člověk své schopnosti skutečně rozvíjí. Je proto dobré poučit starší děti o tom, jak je hraní her důležité: pro mozek totéž, co cvičení pro svaly. Více v článku.

Hraní Šachů a také deskových her podporujících prostorovou představivost a analytické myšlení, zvyšuje úspěch v oblasti matematicko-vědeckých disciplín, jako je geometrie, matematika, fyzika, chemie, biologie a řada dalších disciplín. Nevytváří sice „znalosti", ale trénuje mozek pro řešení matematických a vědeckých úloh. Přitom dosah intenzivního tréninku je dlouhodobý a může přetrvat až do dospělosti.

Pro seniory. Hraní společenských her je významným příspěvkem v prevenci či zpomalení postupu demencí, zejména Alzheimerovy choroby. Pro ten účel sice existují různé tréninkové počítačové nebo mobilní hry, jejich nevýhodou však je, že postrádají sociální aspekt a otevřené prožívání emocí. Hrajte se svými blízkými a prožívejte hry s nimi! Trénink prostorové představivosti, paměti, zapamatování a rozlišování tvarů, je díky deskovým hrám velmi zábavný. Využijte týdne mozku pro pořízení společenských her vašim blízkým.

Pro rodinu. O vlastní spokojenost se musí dospělý člověk postarat sám. Spokojenost rodiny utvářejí rodiče. Přinášejí podněty, z nichž spokojenost vyrůstá. A jedním z nejsilnějších zdrojů spokojenosti je pravidelné hraní společenských her. Příležitostí, jak přinést do rodiny pohodu a spokojenost a radost. Více v článku.

Proč je tak důležité pravidelné hraní strategických společenských her a zejména šachu?

  1. Je důležité pro posílení matematicko-vědecko-inženýrských schopností a pro rozvoj volních vlastností dětí na mladých lidí. 
  2. Bylo pottvrzeno zlepšení celé řady kognitivních schopností - nejen matematických, ale například též jazykových. 
  3. Šachy učí strategii přemýšlení v krocích dopředu. 
  4. Šachy trénují mozek pro vyšší výdrž při monotónních činnostech a rozvíjejí trpělivost.
  5. Společenské hry v rámci rodiny a skupiny přátel jsou dobrým prostředkem pro omezení doby, které děti, dospívající i dospělí tráví u počítače a počítačových her. Řada výzkumů potvrzuje vysokou plastičnost mozku v digitálním prostředí. Deskové hry jsou způsobem, jak digitální rizika snížit a podnítit rovoj sociálních vazeb a zábavy.